Слави каза с кого ще се коалира

Властта е за хората, които не я искат, каза Трифонов

Слави каза с кого ще се коалира | StandartNews.com

Властта, парите и славата са за този, който не ги ще. Това каза Слави Трифонов, който днес отговаря на въпроси на хората от цялата страна в жива връзка, осъществена на фейсбук страницата си. Само този, който не иска парите, славата и властта, няма да се възползва от тях. Той каза, че се е решил да влезе в политиката, за да се справи с несправедливостта там, където може.

Аз съм в такава мръсотия от години, не знам дали с нещо мога да бъда изненадан, каза Слави на въпрос готов ли е за мръсотията, която го очаква в политиката. Това е цената, която се плаща. Да кажа, че съм готов, ще бъде лъжа, но ще направя всичко възможно, пък да става каквото ще, заяви Трифонов.

Цял живот съм правел избор между добро и зло, така се е водел животът ми. В момента по-малко лошото е коалиция на Има такъв народ с Демократична България и „Изправи се. Мутри вън!”. Другото е лошо, каза Трифонов, разкривайки плановете на партията си с кого ще се коалират.

Едни използват правото си да мълчат, други да действат. Вие изберете аз от кои съм, заяви лидерът на Има такъв народ. Попитан дали би направил коалиция с Валери Симеонов Слави заяви: „Та той се подигна с майките. Още тогава трябваше да слезе от политическата сцена тази чудовищна подигравка. Той е част от статуквото. Новата му коалиция с Марешки е само, за да влязат в парламента. Те се псуваха един друг, сигурно на пазара по-добре се изразяват, сега се прегърнали и правят коалиция”. Ако хората искат те да са в парламента - добре. Но за коалиция желанието е мое и на моите съпартийци, а аз някак си нямам желание, допълни Слави.

На въпроса дали би се кандидатирал за министър-председател Трифонов обясни, че това не е длъжност, за която човек се кандидатира, защото министър-председателя се назначава и е слуга на народа.

България е парламентарна република, не е министър-председателска. Министър-председателят 2 години не е ходил в парламента, защото неговата парламентарна група намира всякакви вратички да не ходи там, каза той. И допълни: „Министър-председателят е назначаем. Той е слуга на вас, на хората, той не е изборна длъжност. България трябва освен за има електронно правителство, да вкара правителството там където му е мястото. България  е парламентарна република.

Шоуменът се изказа изненадващо ласкаво и за президента Румен Радев. „В голяма част от поведението си президентът се държи много достойно. Изказва това, което мислят хората и неслучайно е най-харесваният политик в България. Странно ми е, че тези, които го издигнаха сега се дърпат. Имам предвид БСП. Мисля, че това са неща, които са ясни на всички”, обясни той.А накрая почти в пряка реч изказа готовност да го подкрепи на вота: „Най-вероятно на базата на това, което казах преди малко, е ясно и моето решение.”

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай