Събота,

"Сиела Норма" продължава да се надлъгва с ЦИК

От: СТАНДАРТ -
592
"Сиела Норма" продължава да се надлъгва с ЦИК
A
A
A

Надлъгването между ЦИК и "Сиела Норма" за машините на изборите продължава. Фирмата "Сиела Норма" е представила пред ЦИК ценова оферта за логистично осигуряване на машинния вот за частичните кметски избори и за парламентарните на 11 юли, която се вмества в пределната определена от ЦИК - 4,350 млн. лева, предаде БНР.

При официалните преговори по тази обществена поръчка фирмата е обявила, че няма възможност да намали допълнително разходите си, както е било поискано от комисията.

Компанията отказа да осигури 1500 машини допълнително с логистичното им подсигуряване. ЦИК дава 6,5 млн. лв. за това, а „Сиела Норма” обяви, че не може да се вмести в по-малко от 15 млн. лв.

Емил Войнов, заместник-председател на ЦИК, разясни, че работната група, водила днешните преговори, ще изготви доклад, който ще бъде обсъден от Комисията допълнително.

Говорителят на ЦИК Росица Матева коментира пред БНР пък, че ще се обсъди възможността да се обяви друга обществена поръчка за доставка на допълнителни машини за гласуване. Ще се проучи възможността дали в рамките на такава процедура ще може да се сключи директен договор за доставка с производителя на машините "Смартматик". 


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички