"Сиела Норма" продължава да се надлъгва с ЦИК

Иска 4,3 млн. за логистика по машините

"Сиела Норма" продължава да се надлъгва с ЦИК | StandartNews.com

Надлъгването между ЦИК и "Сиела Норма" за машините на изборите продължава. Фирмата "Сиела Норма" е представила пред ЦИК ценова оферта за логистично осигуряване на машинния вот за частичните кметски избори и за парламентарните на 11 юли, която се вмества в пределната определена от ЦИК - 4,350 млн. лева, предаде БНР.

При официалните преговори по тази обществена поръчка фирмата е обявила, че няма възможност да намали допълнително разходите си, както е било поискано от комисията.

Компанията отказа да осигури 1500 машини допълнително с логистичното им подсигуряване. ЦИК дава 6,5 млн. лв. за това, а „Сиела Норма” обяви, че не може да се вмести в по-малко от 15 млн. лв.

Емил Войнов, заместник-председател на ЦИК, разясни, че работната група, водила днешните преговори, ще изготви доклад, който ще бъде обсъден от Комисията допълнително.

Говорителят на ЦИК Росица Матева коментира пред БНР пък, че ще се обсъди възможността да се обяви друга обществена поръчка за доставка на допълнителни машини за гласуване. Ще се проучи възможността дали в рамките на такава процедура ще може да се сключи директен договор за доставка с производителя на машините "Смартматик". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай