Приятни заплати и бонуси за избирателните комисии

50% премия заради коронавируса за ще имат всички членове на РИК, подвижни избирателни кутии и секции

Приятни заплати и бонуси за избирателните комисии | StandartNews.com

Приятни заплати и бонуси заради коронавируса ще получават членовете на избирателните комисии. Това реши ЦИК дне. До 50% премия заради коронавируса за ще имат всички членове на РИК, подвижни избирателни кутии и секции. Сумата е до 222 лв. може да получат за председателите на секционни избирателни комисии за изборите на 4 април. Толкова ще вземат и председателите на подвижните секции, предназначени за трудноподвижни лица и хора под карантина.

ЦИК определи днес заплатите на изборната администрация. Членовете на РИК в райони с до 400 секции ще получават месечно възнаграждение от 1060 лева за председател, 1010 лв. за зам.-председател и за секретар и по 960 лв. за членовете.

Пълното решение на ЦИК - кой колко и за какво ще получава - ТУК

Шефовете на РИК, които отговарят за райони с над 400 секции, пък ще получават по 1175 лева месечно, заместниците им и секретарите по 1115 лева, а членовете – 1060 лева.

Членовете на РИК ще получават тези възнаграждения от 13 февруари до 18 април. Очаква се съставите на всички РИК да са ясни до 12-и февруари и след това те да заработят.

Еднократни бонуси за деня на вота предвижда още решението на ЦИК. Председателите на секционни комисии и на подвижни такива ще вземат 105 лв. Зам.-председателите и секретарите – по 95 лева, членовете – по 80 лева.

Отделно обаче за получаването на бюлетините, изборните книжа и подреждането на помещението за гласуване ще се изплаща допълнително възнаграждение от по 15 лв. на всеки участвал.

Още по 20 лв. се предвижда да получат членовете на секциите, в които ще има машинно гласуване. Очаква се те да са около 9600.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай