Психолог: Избирателите вече не са наивни

COVID-19 даде шанс на много хора да се обърнат към себе си, обяви Мадлен Алгафари

Психолог: Избирателите вече не са наивни | StandartNews.com

"Много хора се връщат от чужбина и те могат да бъдат много полезни за българското общество, което приписва цялата отговорност на държавата, което е мислене на "психологически деца", това каза в ефира на „Неделята на NOVA” психотерапевтът Мадлен Алгафари.

Тя смята, че наивитетът от началото на промяната вече го няма у избирателите, а изборите са индивидуални, но много хора не ги правят и след обвиняват всичко и всички около тях, за проблемите си.

"Липсва информираност при правенето на избори у българина", добави психотерапевтът.

"Разликата между детето и порасналия човек е, че порасналият се поставя под съмнение", убедена е Алгафари.

Според нея има все повече хора, които търсят осъзнатост. А с тях може да се формира едно зряло общество, което е отговорно, здравословно, щастливо, което мъдро избира хората, които го управляват.

За Мадлен Алгафари COVID-19 даде шанс на много хора да се обърнат към себе си, да разсъждават повече, но ситуацията е довела и  до напрежение, което в средващите години ще се отрази на психиката.

"Когато човек вярва на собственото си тяло, на собствените емоции, той предопределя какво се случва с него. Вярата в себе си е ключова за един по-здравословен живот. А страхът влияе негативно на имунитета", категорична бе тя..

Алгафари коментира и ситуацията с агресивния пасажер на самолета, който бе приземен на Летище София, като каза, че е няма да бъде коректно да изрази мнение, без да е говорила с човека, но е със сигурност е бил извън баланс и това може да е породено от редица фактори. Но натрупване на напрежение може да доведе до подобни избухвания, крайни прояви.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай