Петък,

Психолог: Избирателите вече не са наивни

От: РЕДАКТОР -
Психолог: Избирателите вече не са наивни
A
A
A

"Много хора се връщат от чужбина и те могат да бъдат много полезни за българското общество, което приписва цялата отговорност на държавата, което е мислене на "психологически деца", това каза в ефира на „Неделята на NOVA” психотерапевтът Мадлен Алгафари.

Тя смята, че наивитетът от началото на промяната вече го няма у избирателите, а изборите са индивидуални, но много хора не ги правят и след обвиняват всичко и всички около тях, за проблемите си.

"Липсва информираност при правенето на избори у българина", добави психотерапевтът.

"Разликата между детето и порасналия човек е, че порасналият се поставя под съмнение", убедена е Алгафари.

Според нея има все повече хора, които търсят осъзнатост. А с тях може да се формира едно зряло общество, което е отговорно, здравословно, щастливо, което мъдро избира хората, които го управляват.

За Мадлен Алгафари COVID-19 даде шанс на много хора да се обърнат към себе си, да разсъждават повече, но ситуацията е довела и  до напрежение, което в средващите години ще се отрази на психиката.

"Когато човек вярва на собственото си тяло, на собствените емоции, той предопределя какво се случва с него. Вярата в себе си е ключова за един по-здравословен живот. А страхът влияе негативно на имунитета", категорична бе тя..

Алгафари коментира и ситуацията с агресивния пасажер на самолета, който бе приземен на Летище София, като каза, че е няма да бъде коректно да изрази мнение, без да е говорила с човека, но е със сигурност е бил извън баланс и това може да е породено от редица фактори. Но натрупване на напрежение може да доведе до подобни избухвания, крайни прояви.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички