Мераклии. 7000 напират за депутати

Партиите да осигурят хора за подвижните Covid секции, призова ЦИК

Мераклии. 7000 напират за депутати | StandartNews.com

Партиите да осигурят хора за попълване на съставите на подвижните Covid секции, призова Централната избирателна комисия. Няма обобщена информация какъв ще e броят на тези секции в страната, но в по-малките областни градове една Covid секция ще обслужва средно 20 поставени в карантина избиратели.

„Назначаването на секционните комисии става по предложение на политическите партии. Да не се самоограничават и да предлагат всички, които са изкарали вируса и които са предложили своето участие, тоест явяват се някакъв вид доброволци“.

„Просто това, че вашето име и евентуално адресът, на който сте карантинирани, съществува като запис в РЗИ, не означава, че РЗИ е ауторизирано да създава списъци“, посочи Димитър Димитров.

Иначе в 88 болници ще има Covid секции. Необходимите средства за защита на членовете на секционни избирателни комисии вече са доставени по места - маски, ръкавици, дезинфектанти, включително и за машините.

Общо стационарните избирателни секции в страната са 11 983, в 9389 от тях ще има машини за гласуване.

Иначе кандидатите за депутати са 6895.

Пет чуждестранни медии ще отразяват изборите у нас - Франс прес, Ройтерс, Асошиейтед прес, британският вариант на „Ал Джазира“, както и една македонска телевизия - „Канал 5“, каза Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай