Мария Капон: Незабавна оставка на КЕВР!

Пълна ревизия на комисията, ще сложим почтени хора в нея, каза кандидатът на "Изправи се! Мутри вън! в Пловдив

Мария Капон: Незабавна оставка на КЕВР! | StandartNews.com

Пълна ревизия на комисията, ще сложим почтени хора в нея, каза кандидатът на "Изправи се! Мутри вън! в Пловдив

Незабавна оставка на КЕВР заради поскъпването на тока и парното без никакви мотиви поиска острието на "Изправи се! Мутри вън! Мария Капон, кандидат за народен представител на коалицията от Пловдив.

"На 1 юли КЕВР обяви на сайта си новите цени на парното и тока. Парното се увеличава с 20% и повече в София, Велико Търново, Плевен, Враца. Токът в София поскъпва с до 5,5 %, на други места с около 3,5 %. Защо? Обяснение няма. Решението към този момент не е публикувано. Няма никаква публичност, никакво обществено обсъждане или мотиви", заяви Капон.

"Ние от “Изправи се! мутри вън! предупредихме още в 45-тото Народно събрание, като внесохмеи изслушване на Иван Иванов, за да ни обяснят как това е в интерес на гражданите!Въпросите останаха да висят във въздуха. А ние питахме следното: Защо се налага повишението? Има ли обективни и проверени от КЕВР причини? Или са само искания на ЕРПИ кои са тези промени през тази годинаналожили конкретно увеличението. За увеличението не са посочени аргументи", каза още Капон.

Кандидатът за народен представител заяви: "Сега предупрежденията ни са факт!Днес искаме оставката на КЕВР! А всичкипартии, които са изпратили в КЕВР своипослушници, да се засрамят и да гиоттеглят!"

Основната отговорност носи ГЕРБ, категорична е Мария Капон.

А иначе на 11 юли можем заедно да гиуволним! В следващият парламент ние от"Изправи се! Мутри вън!" ще бъдем част отреформаторското мнозинство напромяната, а една от първите задачи е даизвършим пълна парламентарна“ревизия” на КЕВР и сменим състава и спочтени хора!, обобщи Мария Капон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай