Мангъров: Всички ме желаят

Разединителят на лекарската гилдия се обяви за обединение

Мангъров: Всички ме желаят | StandartNews.com

Докторът, който играе напук на всичко и всеки по въпросите на коронавируса, се обяви за най-желаната от партиите личност. "Всяка партия би се съгласила да оглавя листата й”, обяви в предаването „Лице в лице” инфекционистът доц. Атанас Мангъров, който по неволя бе принуден за оглави след серия скандали ковид-отделението в Инфекциозна болница.

ВИЖ ОЩЕ: Циничен Мънгъров. Отписа 75-годишните

Ако исках да оглавя листа, щях да бъда в друга партия. Моето решение да бъда в АБВ не е политическо, а човешко. Това е партия, която се обърна към мен, довери ми се, защото споделя моето виждане за нещата. И на практика тя ми дава пълна свобода. Не съм ангажиран с нищо. Мисля, че изборът ми е правилен и бих посъветвал много хора да ме последват, показа Мангъров, че партийната агитация е в кръвта му.

Разединителят на лекарската гилдия влезе в ролята и на пръв обединител. В момента разделението не трябва да бъде "леви-десни", а да има обединение срещу тази неясна, неведома сила, която кара цели държави да се самоубиват икономически. Не знам каква е тази сила, не мога да я формулирам, но тя съществува. Целият свят се е побъркал и реагира по крайно неадекватен начин, каза доцентът.

"Не ми е била целта да вбия клин между Петков и Първанов", обясни той по повод острата реакция на Георги Първанов срещу включването на Мангъров в листите на АБВ.

Питат ме, дали да се ваксинират. И аз им казвам - все едно ме питате, дали да се ожените. Ваксините не са изпитани по добрата практика. Получаваме ваксини, за които се спори дали са за над 55 години, дали под 55 години. За други ваксини се правят компромиси. Още много трябва да се проучват ваксините. Но не бива да се плашат хората с неща, ако не се ваксинират. Погрешна е ваксинацията с ваксини, които не са изпитани по всички правила на изкуството, категоричен бе Мангъров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай