Мангъров се изправя срещу Гуцанов и Вежди

Води листите на АБВ в София-23 и във Варна

Мангъров се изправя срещу Гуцанов и Вежди | StandartNews.com

Скандалният доц. Атанас Мангъров се изправя на парламентарните избори срещу острието на ГЕРБ Вежди Рашидов и човека на Нинова Борислав Гуцанов. Сблъсъкът ще се състои във Варна. Мангъров ще води листите на АБВ в 23-ти район в София и в морската столица. Във Варна БСП вече обяви, че водач на листата й ще е местният лидер Гуцанов. ГЕРБ все още мълчи за своите списъци, но според предварителната информация там се очаква начело на надпреварата да е бившият министър на култарата Вежди Рашидов.

В София Мангъров ще се състезава с Христо Проданов от БСП.

Петков заяви пред БНР, че няма разногласия със създателя на АБВ, президентът Георги Първанов, въпреки че Първанов изрази несъгласие с номинацията на Мангъров. Петков повтори мнението си, че датата 4 април за провеждане на парламентарния вот е прибързана. АБВ ще се явяват сами на изборите, потвърди Петков и обясни, че няма да участват в платформата на Мая Манолова и т.нар. "Отровно трио": "Няма да участвам в лъжене. Оставям настрана, че те си затраяха по най-грозния начин, когато прокуратурата прекрати разследването за шкафчето на Борисов. Това е техният избор".

Румен Петков разкри, че преди 6 месеца са предложили на БСП да започнат широк разговор за бъдещето на лявото, но той не се е състоял: "Отговорността за това е изцяло на ръководството на БСП. Сега търсят по места наши хора да ги подкрепят, което не е прилично... Ние ще продължим да вървим своя път и ще се явим сами със самочувствие на партия, която има качества".

Лидерът на АБВ подчерта, че той и Ивайло Калфин няма да са кандидати за депутати. "Неприлично е бащата на Спецсъда - Цветан Цветанов - да иска да го закрива", коментира още Румен Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай