Вторник,

Христо Иванов готов за властта. Има три цели

От: СТАНДАРТ -
438
Христо Иванов готов за властта. Има три цели
A
A
A

ФОТО: бТВ

Очаквам изборите на 11 юли да бъдат много по-свободни. Това заяви съпредседателят на Демократична България Христо Иванов, след като коалицията му внесе подписите за регистрация в ЦИК. 20% от тях са събрани по електронен път, което според Иванов доказвало, че електронното управление у нас е „мисия възможна“.

Христо Иванов даде заявка за разширяване на електоралната подкрепа на 11 юли и подчерта, че за първи път от много време гласовете за ДБ не идват от София.

„Очаквам всички ние да превърнем електронното гласуване в гарант за по-честни резултати. Очаквам и тези избори да бъдат много по-свободни, защото страхуването няма да бъде толкова голям фактор, както досега“, посочи Иванов.

Промени в листите на ДБ ще има, но няма да са драстични, каза още Иванов.

„Голямата ни цел е да излъчим не какво да е управление, а управление на промяната, стъпило на три цели – свобода, законност, модернизация. Не можем да влезем в коалиция с ГЕРБ, БСП или ДПС“, заяви Иванов.

Запитан за подслушванията Атанас Атанасов заяви, че независимо от проверките, които ще се направят, след изборите ДБ ще настоява да се извърши и парламентарен контрол.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com