Карадайъ от Шумен: Посочваме хоризонта за България

Да свалим арогантността от политическата сцена, призова лидерът на ДПС

Карадайъ от Шумен: Посочваме хоризонта за България | StandartNews.com

Тези избори са едни от  най-важни след 1989 година,  защото трябва да свалим, арогантността, авторитаризма и агресията от политическата сцена в България. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ  във Върбица, област Шумен където пристигна с Централния лъч на Движението, за да  представи кандидатите за народни представители от областта, чиято листа оглавява.

ВИЖ ОЩЕ: Доган надъхва депесарите

Карадайъ заяви още: „Трябва да посочим хоризонта и пътя в нашата страна, за да има достоен живот за всеки един  български гражданин. Каква България трябва да има!"

ВИЖ ОЩЕ: ДПС отговаря на джипката с числа

Той припомни „от 5 години го повтаряме, нашите приоритети са чиста храна, чиста вода, чиста енергия, чист въздух, т.е. зелена икономика. Втори приоритет -високи технологии. Трети приоритет са свободните и активни граждани да са част от политически процес. 5 години никой в България не ни чува, но днес тези приоритети са приоритети и на ЕС. Това е ДПС - ясни приоритети за това каква България трябва да има.!“, бе категоричен Мустафа Карадайъ. Той призова за „рестарт на държавността, рестарт на държавата с приоритетите на ДПС, с Програмата за ускорено икономическо развитие на страната за достоен живот и бъдеще за нашите деца в нашата Родина.“

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ: Джипката не е символ на държавността

Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев също убедено заяви, че „България има нужда от кардинална промяна, точно както беше през 89-а година, когато трябваше да се промени тоталитарната държава и да дойде демокрацията. Сега имаме да възстановим демокрацията. За 10 години управление демокрацията е тежко болна, институциите не работят не комуникират помежду си. Премиерът се изживява като Краля слънце, който заявява „Държавата това съм аз“. Цонев бе категоричен че това трябва да  се промени  и че „Държавата това сме ние“. „Трябва да имаме съзнанието, че исторически пак от нас зависи пътят на България.“, завърши той.

ВИЖ ОЩЕ: Младите в ДПС: Целта ни е просперираща България

На предизборната среща присъстваха евродепутатът Атидже Алиева-Вели, областната председателка на ДПС Шумен Айсел Руфат, която е втора в листата, трети в листата Хамид Хамид зам.-председател на ПГ на ДПС в 44-тото Народно събрание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай