ДПС отговаря на джипката с числа

Карадайъ: Формата на управление е безразборното харчене на държавни пари за лично его

ДПС отговаря на джипката с числа | StandartNews.com
  • Карадайъ: Формата на управление е безразборното харчене на държавни пари за лично его

11 години държавата е оставена без посока, без идея, без визия за развитие,  без цел, за това казвам, че ГЕРБ пребивават в управлението, защото за да управляваш трябва да водиш на някъде, да имаш цел.  Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на предизборна среща в Омуртаг, където представи листата на ДПС. Лидерът на ДПС бе категоричен: „Виждаме в държавата развитие няма. Има едни хора чиято цел е да стигнат до властта и там да пребивават. Формата на управление е безразборното харчене на държавни пари за лично его. А политическата криза е резултат от войната между институциите и тоталното обезличаване на държавните органи един по един и като система.”

Може да бъде изображение с 1 човек и standing

Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев направи едно сравнение между управлението, което участва ДПС в периода 2001-2009г и управлението на ГЕРБ в периода 2009-2020г. „БВП по време на нашето управление е увеличено с 160% от 28 на 73 млрд. лева. А при ГЕРБ 60% от 73 на 117 млрд. лева. Нетният държавен дълг по време на управлението на ДПС е намалял с почти 15 млрд. лева от 17.280 млрд. на 2.324 млд. А при ГЕРБ се е увеличил от 2.324 до почти 22 млрд. лева. Или равносметката е, че докато при ДПС държавата си връща дълговете, при ГЕРБ ги увеличава, като ако към върнатите при управлението на ДПС 15 млрд. прибавим увеличения дълг при управлението на ГЕРБ 22 млрд. лева се получава обща разлика от 37 млрд. лева в полза на годините, които ДПС управлява“ каза Цонев.

Може да бъде изображение с един или повече хора, стоящи хора, балон и на закрито

„Понеже от джипката непрекъснато се сипят числа, ние на тази кампания ще си служим с официални числа. Очаквайте в следващи дни нови истински данни.“, обеща Цонев

На предизборната среща присъства водачът на листата в Търговище Джейхан Ибрямов - депутат в 43-тото и 44-то НС. Втора в листата е  Имрен Мехмедова депутат в 44-тото НС, Сунай Кемалов Хасанов, Теодора Владимирова Маринова, Мирджан Салимова Алиева Мариян Венциславов Бодев, Владислава Пламенова Петрова, Юнал Бехчетов Османов. Присъстваха още евродепутатът Атидже Алиев-Вели и областният председател на ДПС Търговище Хамди Илиязов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай