Карадайъ: Липсата на програма води до модела "стани да седна"

Констатираме сериозно отстъпление от демократичните ценности, каза лидерът на Движението

Карадайъ: Липсата на програма води до модела "стани да седна" | StandartNews.com

"За съжаление констатираме сериозно отстъпление от демократичните ценности. Има криза на демокрацията и държавността. Ние предупреждавахме, че безцелното управление нищо добро няма да ни донесе, за съжаление се оказахме прави". Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща - концерт в Смолян.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ заръча на ДПС: 18 000 гласа и 4 мандата от Кърджали (ВИДЕО)

Екипът на Централния лъч на ДПС начело с лидера Карадайъ, председателя на АЛДЕ и евродепутат Илхан Кючюк и евродепутата Атидже Вели пристигна в Смолян, за да подкрепи кандидатите за народни представители на Движението. Водач на листата на ДПС в 22-ри Многомандатен избирателен район е Хайри Садъков.

Карадайъ ясно очерта образите на новите партии, като заяви: „Моделът, който се опитват да правят – без ясни приоритети и без ясна програма е модел „Стани да седна“. Говорят, че разграждат модела  ГЕРБ, но разбират „единият – Бойко, да стане и другият – Слави, да седне“. 

„Другите, които се правят на партии на промяната, много трудно могат да си определят политическата посока и принадлежност. Те имат претенции да са партии на промяната, а политическите им ръководители, ние ги знаем от 30 години.“, подчерта Карадайъ. 

Лидерът на Движението бе категоричен, че третите са „поредният продукт на една  политико-медийна олигархична група, едни нереализирани субекти от края на комунизма, които се опитват да присвоят дясното в България и с анти-ДПС кампания унищожиха автентичното дясно. Карадайъ подчерта, че именно те  в трите кабинета на Борисов са имали над 20 министри. И попита риторично: „Каква промяна са те? Те-създатели на модела ГЕРБ … И как тогава ще го сменят“.

„Те не могат да бъдат промяна, тяхната цел е подмяна.“ изтъкна лидерът на Движението.   Той призова всички да изберат номер 7, защото ДПС има ясна програма за ускорено развитие на България. Той със съжаление припомни, че демокрацията в момента е в опасност.

"ДПС е позната в Европа, като " Родопската партия”. Защото през годините работим за развитие на малките населени места в Родопите", заяви президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк. Той бе категоричен, че от ДПС не говорят само за развитието на Родопите, а реализират редица проекти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай