Петък,

Издават удостоверения за гласуване и в деня на вота

От: Стандарт -
1642
Издават удостоверения за гласуване и в деня на вота
A
A
A

За осигуряване нормалното провеждане на изборите служителите на сектор „български документи за самоличност“ в ОДМВР Хасково, ще работят на 10-ти юли от 08.30 до 17.30 часа, както и в самия изборен ден на 11-ти юли от 8.30 до 19.30 часа, съобщи Хасково нет..

Целта е българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

До края на последния работен ден от седмицата, там, където е възможно, ще се ускори издаването на подалите вече заявление за нова лична карта.

При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 9-ти юли, по искане на лицето, ще бъде издавано необходимото му удостоверение, с което да гласува.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо лично подаване на искане в ОДМВР -Хасково или в Районните управления на полицията в Димитровград, Харманли, Свиленград, Ивайловград или Тополовград до 10 юли от 08.30 ч. до 17.00 ч. или на 11 юли от 08.30 ч. до 19.00 часа

Удостоверенията за упражняване правото на глас в изборите за Народно събрание ще се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация, напомнят от МВР.

Подготовката за провеждането на вторите за годината избори за нов Парламент в Хасково върви усилено.

В зала „Дружба“, където от Информационно обслужване и РИК-Хасково, ще приемат изборните книжа, вече са подредени масите и столовете.

За провеждането на вота на 11-ти юли е направена нова организация по предаването на бюлетините, за да не се получава струпване и чакане на членовете на секциите, както това се случи на изборите през април. Тогава някои от хората в залата чакаха по над 12 часа, напрежението ескалира, имаше и припаднали.

В нощта на изборите в неделя ще има строг пропускателен режим на хората от секционните избирателни комисии, които ще влизат в зала „Дружба“ с предварително разпределен номер.

Ден преди вота ще пристигнат машините за секциите, утре ще бъдат раздадени и изборните книжа.

487 секции са сформирани в Хасковска област за предстоящите предсрочни парламентарни избори. Допълнително са разкрити секции в МБАЛ Хасково, Центъра за психично здраве и в Следствения арест в Хасково, както и в Дома за стари хора в Ивайловград и в МБАЛ „Света Екатерина в Димитровград“.

В 347 от секциите ще се гласува с машина, а в останалите 117 с хартиена бюлетина.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички