И щерката на Премянов в листите на БСП

Шаренкова играе в Благоевград

И щерката на Премянов в листите на БСП | StandartNews.com

След дъщерята на Румен Овчаров Теодора и щерката на Красимир Премянов Андреана се готви да става депутат. Тя е на четвърто място в червената листа в Бургас, но въпреки че е потомствена социалистка, е записана от гражданската квота. Това става ясно от списъците за вота на 4 април, които БСП одобри окончателно на подпис в националния си съвет.

ВИЖ ОЩЕ: Кокала и Марашлиев играят за БСП

Премянов бе шеф на ПГ на БСП по времето на Жан Виденов, една от най-силните фигури на партията през 90-те. В момента юристът е председател на Съюза на тракийските дружества.

ВИЖ ОЩЕ: Нинова събра "Локо" и "Ботев" в Пловдив

Андреана Премянова-Янкова е адвокат по професия. Тя е нещатен сътрудник към икономическата комисия на парламента.

ВИЖ ОЩЕ: Петър Кънев играе с 10 видни бургазлии

Както „Стандарт” вече писа водач на БСП-листата в Бургас е шефът на икономическата комисия Петър Кънев. На второ място е проф. Юлия Йоргова-Форд, която е декан на центъра по икономически и управленски науки в Бургаския свободен университет. Трети е настоящият депутат Тодор Байчев.

Теодора Овчарова пък ще трупа рейтинг за червените в София. Тя е на избираемата шеста позиция в 23 МИР, където титуляр на отбора за вота на 4 април е  соцдепутатът Христо Проданов.Теодора измести емблематичен депутат като Жельо Бойчев, който истана извън листите.

Изненада е позиция на издателя Светлана Шаренкова, която този път се кандидатира не от София, а от Благоевград. Макар да е член на Националния съвет на БСП Шаренкова също е записана от гражданската квота. В списъка на Благоевград е четвърта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай