ГЕРБ с нов приоритет: 10% ръст на производство

Подпомага най-пострадалите от пандемията сектори - транспорт и туризъм

ГЕРБ с нов приоритет: 10% ръст на производство | StandartNews.com

Нов приоритет – стимулиране на производството, обяви ГЕРБ.

„Нашата цел е да се достигне  до 10 процента увеличение на общото производство при следващ четиригодишен мандат”, заявиха водачът на листата на ГЕРБ в София-област Младен Маринов и областният координатор на партията в региона Николина Ангелкова на среща с бизнеса в Божурище и Сливница. На нея те представиха програмата на ГЕРБ. Говорейки за икономическото развитие за нас е много важна балансираната политика по отношение на най-пострадалите от пандемията сектори, като транспорт и туризъм, казаха кандидат-депутатите.

 „На първо място трябва да има законодателство, което предлага гъвкавост, както и намаляване на административната тежест. Много важен елемент е намаляване на лицензионните режими. Правителството ще обърне внимание и на образованието, защото бизнес и образование са скачени съдове и за да имаме бизнес трябва да имаме подготвени кадри“, обяви Младен Маринов. Той подчерта, че в програмата на ГЕРБ са залегнали приоритетни цели и задачи, насочени към бизнеса.

„Нашата  работа е де бъдем сред вас не само по време на избори. С кмета Георги Димов лично посещавахме предприятия в тази пандемична ситуация, за да сме наясно с очакванията и проблемите им. По време на свое посещение премиерът Борисов пое ангажимент за  изграждането на пътя от икономическата зона до бул. “Царица Йоана” и бяха отпуснати над 50 млн.лв. от правителството за реализацията на проекта“,  каза и Ангелкова.

Тя бе категорична, че през  последните години на територията на Божурище са реализирани много инвестиции в пътната инфраструктура. Пред бизнеса от общината Ангелкова и Маринов поеха ангажимент за изграждането на пътната отсечка в посока Божурище - Гурмазово – Трън. Пред бизнеса от Сливница тя отбеляза, че програмата на ГЕРБ включва фокусирани инвестиции в икономиката на знанието, науката и технологичните производства, като и развитие на индустриалните паркове.

Продължават да се отделят средства за подпомагане на бизнеса през различни оперативни програми, мярката 60:40 ще бъде удължена до юни“, каза Ангелкова. 

Кметът на Божурище Георги Димов подчерта, че много важни за него са инвестициите в  инфраструктура и водопроводна мрежа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай