ДПС изключи кмет. Пристана на ГЕРБ

Ирхан Мехмед Хасан поел ангажимент към ГЕРБ за изборите и получи 2 милиона с ПМС за Гроздево

ДПС изключи кмет. Пристана на ГЕРБ | StandartNews.com
  • Ирхан Мехмед Хасан поел ангажимент към ГЕРБ за изборите и получил 2 милиона с ПМС за Гроздево

ДПС изключи кмета на варненското с. Гроздево, община Долни Чифлик, заради работата му в полза на ГЕРБ. Заедно с Ирхан Мехмед Хасан от Движението са изключени още Емине Исмаил Хасан, досегашен Общински председател на Женско дружество към ДПС община Долни Чифлик и Мехмед Ирхан Мехмед, общински съветник в община Долни Чифлик. Работа им само и единствено в лична полза и облагодетелстване и предлагане на услуги в интерес на друга партия са несъвместими като поведение с принципите и каузата на Движението за Права и Свободи, се казва в решението на Областния съвет на ДПС Варна, публикувано от afera.bg. Пред електронното издание депутатът от ДПС Ерджан Ебатин коментира: „Да продадеш приятелите си за пари и за ангажимент за изборите е укоримо. Човека лично го закараха при Бойко и пое ангажимент към ГЕРБ за изборите и получи 2 милиона с ПМС за Гроздево срещу политически ангажимент. Знам, че живота е особен, приемам, че има и личен интерес, но не мога да приема да предадеш своята общност. Аз лично му звънях и му се помолих дори и да е сгрешил да не залита към ГЕРБ. Е, отказа ми - каза след тези пари не мога. Аз вече не съм с вас и с ДПС. Но, както казва Карадайъ ще говорим на 05.04. 2021. А, този ден наближава и много ще ТЕЖИ.ГЕРБ няма да са това, което са сега. Тогава ще говорим. Жалко, никой не искаше да се стига дотук.”.

Ето решението на Областния съвет на ДПС Варна:

Решение на Областен съвет на ДПС Варна:

Областния съвет на ДПС Варна на проведено свое заседание от 01.02.2021 г ,след като се запозна с актуалната политическа ситуация в Община Долни Чифлик единодушно  реши:

На основание чл. 6, ал.4, т.2 от Устава на ДПС изключва от ДПС следните лица:

  • Ирхан Мехмед Хасан-кмет на с. Гроздево издигнат от ДПС.
  • Емине Исмаил Хасан-досегашен Общински председател на Женско дружество към ДПС община Д. Чифлик.
  • Мехмед Ирхан Мехмед-общински съветник в община Д. Чифлик.

Областният съвет единодушно декларира, че поведението на горепосочените лица, а именно работа само и единствено в лична полза и облагодетелстване и предлагане на услуги в интерес на друга партия са несъвместими като поведение с принципите и каузата на Движението за Права и Свободи.

Нашата кауза за равноправие няма цена и е несравнима с милионите отпуснати за разцепването и отслабването на ДПС! Предателството към нашата общност  и нейните идеали не може да остане без реакция от страна на ръководството на ДПС.

Затова и сме непримирими към подобно поведение.

Силата ни е в нашето единство и затова изразяваме увереност, че подобни случаи на ниско поведение не само няма да ни направят по-слаби, а точно обратното, ще ни сплотят и обединят в нелесния път на търсене на справедливост и равенство!“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай