Петък,

Ананиев помага за водопровода в 2 радомирски села

От: СТАНДАРТ -
653
Ананиев помага за водопровода в 2 радомирски села
A
A
A

Започна реконструкцията на довеждащия водопровод между радомирските села Жедна и Негованци. Средствата за реализирането на проекта бяха отпуснати от правителството и са в размер на 2 100 000 лв.

 „Използвам момента да споделя, че за предходния мандат на правителството на ГЕРБ - община Радомир е получила допълнителни средства в размер на приблизително 7 млн. лв. за изпълнение на различни инфраструктурни проекти“, сподели водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС за 14-ти МИР - Перник Кирил Ананиев, който присъства на символичната първа копка в село Жедна.

„Община Радомир получи подкрепа и в размер на 14, 8 млн. лв. по националната Програма за енергийна ефективност, както и 264 000 лв. за финансиране на ВиК обекти от МРРБ. Образователната и религиозната инфраструктури също са подкрепени с национални средства под формата на субсидии“, посочи Кирил Ананиев и допълни, че ангажиментът към общината няма да приключи с този мандат.

Кметският наместник на село Жедна Людмила Борисова заяви, че водопроводната мрежа в тези села е строена през 1958 година и е силно амортизирана, като загубите на вода по трасето са значителни. С изпълнението на проекта ще се подобрят експлоатационните характеристики на довеждащия водопровод, ще се намалят загубите на питейна вода и ще се подобри водоснабдяването както на  селата Жедна и Негованци, така и на съседните Касилаг и Житуша.

 „Отпуснатите средства от правителството за ремонт и рехабилитация на довеждащия водопровод са плод на сериозната ангажираност на местната власт към проблемите на хората“, заяви Светослав Кирилов, който е трети в листата за народни представители.

На място присъстваха още и другите кандидати за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС в област Перник  - Десислава Ахладова, инж. Емил Костадинов, Александър Александров, д-р Александър Александров Стефан Маринов и Христина Георгиева.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com