Зеленчукопроизводители протестираха за 13-ти ден

Зеленчукопроизводители протестираха за 13-ти ден | StandartNews.com

Сандански. Зеленчукопроизводители протестираха за 13-ти пореден ден край Сандански. Днес протестът е бил кратък, без никакви инциденти, а в него са се включили близо 20 човека, съобщава производителя Кирил Писков за „Фокус".

„Земеделците имат достатъчно работа по отглеждането на продукцията и са уморени от протести, което е причина за малкия брой на присъствалите", обяснява Писков. Той бе категоричен, че броят на протестиращите не е от особено значение, защото всички в сектора са единодушни в исканията си.

Зеленчукопроизводителите настояват да бъде ограничен вноса на продукцията от съседни държави, както и да бъде определена базистна цена за изкупуване и изплащане на обезщетения. По думите на Писков, българските зеленчуци не се търсят масово по пазарите в региона. Той си обяснява това с многото чужда нискокачествена и евтина продукция. Именно тя подбива цените и срива пазара на българските производители.

Все още протестиращите земеделци не са взели решение, дали демонстрациите им да се преместят пред парламента. Те са категорични, че няма да се откажат от своите искания. Утре към тях ще се присъединят и неправителствени организации.
Протестът на зеленчукопроизводителите продължава утре в 12.30 часа на главен път Е-79 край Сандански.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай