Започва изложение "Селското стопанство и всичко за него"

Започва изложение "Селското стопанство и всичко за него" | StandartNews.com

Добрич. От днес в Добрич започва 21-ото издание на Международното изложение "Селското стопанство и всичко за него". Официалното откриване е в 10 часа. Очаква се на него да присъства зам.-министърът на земеделието Явор Гечев.

158 фирми от страната и чужбина се включват в изложението, което ще продължи до 31 август в спортен комплекс „Простор" в Добрич. 37 от фирмите се включват за първи път в него. Над 15 държави излагат продукция чрез представителствата си в нашата страна, директно със свои щандове участват още 2 украински и по една румънска, сръбска и турска фирми.

Освен едрогабаритна техника и селскостопански прикачен инвентар, гостите на изложението ще имат възможност да се запознаят с кредитните линии за финансиране на 4 банки, както и с най-новите тенденции в автомобилостроенето на 5-ма представители от бранша.

Съпътстващата програма, подготвена от организаторите от „Добрички панаир" включва демонстриране на най-новите разработки от Добруджанския земеделски институт в Генерал Тошево, Институтът по почвознание „Никола Пушкаров" от София и Институтът по земеделие в Стара Загора. Със свои презентации ще се включат Националната служба за съвети в земеделието и ТПП. Специален гост на изложението ще бъде водещият руски учен в сферата на биоземеделието Васил Будниченко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай