Задържаха мъж, хванал дете да краде

Задържаха мъж, хванал дете да краде | StandartNews.com

Габрово. Полицията задържа 38-годишен мъж, саморазправил се с малолетно лице. На 07.05.2013 г., в 19.30 ч., в РУП-Севлиево е получен сигнал, че половин час по-рано 11-годишно момче е изчезнало от улица в с. Добромирка. По данни на майката, която позвънила на тел. 112, детето било качено в тъмен джип, с неустановени марка, модел и регистрационен номер. Предприети са незабавни заградителни и оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които, около час и половина след подаване на сигнала, са разкрити самоличността на мъжа и автомобила.

Според първоначално събраните данни, същия ден, 38-годишен английски гражданин, пребиваващ в с. Добромирка, установил, че от негов кон, оставен на паша в края на селото, липсват метална спънка и част от амуницията. Мъжът се усъмнил, че кражбата е извършена от 11-годишното момче, открил го на улица в селото и го качил в автомобила си. Момчето признало за деянието, след което било върнато в дома си. Там посочило къде се намират вещите, мъжът ги взел и се прибрал. Същият е задържан за срок до 24 часа.

В РУП-Севлиево е започнато досъдебно производство. Работата по цялостното изясняване на случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Габрово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай