Вигенин в Плетена заради свлачище, обеща съдействие

Вигенин в Плетена заради свлачище, обеща съдействие | StandartNews.com

Благоевград. Народният представител от Благоевградска област Кристиан Вигенин посети сатовчанското село Плетена, за да види на място свлачището и разрушения път. Бедствието бе предизвикано от проливните дъждове преди седмица.

Депутатът посети и засегнатите от свличането на земните маси няколко къщи, пред които стои угрозата от сериозни щети, ако свлачището не бъде спряно. Кристиан Вигенин се срещна с жители на Плетена, които споделиха притесненията си, че всяко забавяне на укрепителните работи може да разшири пораженията и да засегне и други постройки. Три къщи са празни, тъй като опасни за живеене, обитателите им са евакуирани със заповед на общинския кмет Арбен Мименов.

„Разбирам безпокойството и тревогата, с които ме посрещате", сподели Кристиан Вигенин. „Важно е, че сте задружни и помагате на засегнатите семейства, но това бедствие изисква бърза намеса на отговорните институции, преди нещата да са се влошили още повече", каза още той. Народният представител пое ангажимент да следи мерките, които предприема областната управа и изрази готовност да търси съдействие и от министъра на регионалното развитие и благоустройството за отпускане на необходимите средства за решаването на проблема.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай