Вигенин поиска прокуратурата да провери смяната на болничен шеф

Вигенин поиска прокуратурата да провери смяната на болничен шеф | StandartNews.com

„Използвам трибуната на Народното събрание, за да сезирам прокуратурата да извърши пълна проверка на обстоятелствата около смяната на изпълнителния директор и за действията на наследника му д-р Огнян Митев след поемане на управлението на МБАЛ - Благоевград". Това заяви депутатът от коалиция за България Кристиан Вигенин по време на парламентарно питане за кадровата политика на Министерството на здравеопазването в държавните болници.

„Д-р Митев изпълнява длъжността в пълно противоречие със закона. Ще поемете ли лична отговорност за заобикалянето на законовата процедура или ще предприемете мерки срещу служителите, които са Ви подвели?", обърна се към министър Москов Вигенин. По неговите думи действията на д-р Москов са блокирали възможността в МБАЛ - Благоевград да бъде изградено ново звено по инвазивна хирургия.

„Това е в интерес на частна структура, която предлага същите услуги и е в пряк ущърб на интересите на гражданите на Благоевград и региона", подчерта Вигенин. Мая Манолова допълни, че уволненията при това ръководство на МЗ в лицето на д-р Москов са достигнали до пандемия. Освободени от работа са били цели семейства, като това се разпростира във всички болници в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай