В Добрич ще глобавят с фиш за неправилно паркиране

В Добрич ще глобавят с фиш за неправилно паркиране | StandartNews.com

Еколозите от община град Добрич ще налагат глоба по фиш на неправилно паркиралите автомобили по улиците и кварталите в града, съобщи кметът Йордан Йорданов. Той разясни, че в момента се подготвят промените в общинските наредби, като това е първата крачка към създаването на бъдещо звено общинска полиция, което да следи за реда в града.

Намеренията на кметството са още до края на годината да бъде закупен и специализиран автомобил за репатриране до общински паркинг в един от кварталите в града на неправилно паркирани коли по улици, тротоари и градинки в междублоковите пространства. Парите от наложените с фиш глоби ще се събират в дирекцията "Местни данъци и такси", а тези, които не са си платили своевременно ще дължат на общината глобата ведно с размера на другите си местни данъци и такси, разясни механизма за събираемост на наложените глоби Йорданов.

В "Синя зона" е възстановено монтирането на скоби на колите, неплатили паркиране или извършили такова в нарушение, като градоначалникът добави, че скоби на неправилно паркирали коли ще се поставят и в други райони на града - не само в обхвата на "Синя зона".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай