В Банско дискутират как да помагат на хора с увреждания

В Банско дискутират как да помагат на хора с увреждания | StandartNews.com

Дневен център за деца с увреждания „Здравец" в Банско е домакин на обучителна среща на специалисти от цялата страна. Организатор на събитието е Националният алианс за социална отговорност, която работи за интеграцията на хората с увреждания в България.

В курорта пристигнаха ръководители на специализирани заведения, логопеди, психолози, представители на неправителствени организации, посветили се на грижата към лицата с увреждания. В рамките на двудневното обучение ще бъдат дискутирани "case study" (индивидуални случаи) на грижи за деца с аутизъм, както и психосоциалната рехабилитация на възрастни с увреждания. Ще бъде засегната и така наречената „мобилна грижа" – лични асистенти и лица с медицински познания, които посещават лежащо болни по утвърден график.

Ръководителят на отдел „Хуманитарни дейности" в община Банско Мая Стоицева подчерта, че е важно да се обменят мнения и опит относно подобряването на грижите, които са залегнали в методиките на социалните заведения – незадължителни по юридически характер ръководства за добри практики, възприети като ориентир за качествени социални услуги.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай