Ученици събраха 1000 лв от продажба на Коледна украса

Ученици събраха 1000 лв от продажба на Коледна украса | StandartNews.com

Велико Търново. Ученици от ОУ "Бачо Киро" събраха 1000 лева, от продажбата на сувенири на Коледен благотворителния базар.

Той бе организиран във фоайето на училището от 2-14 декември. Там децата предлагаха играчки, картички и украса за предстоящите празници, изработени в часовете по домашен бит и техника и в извънкласни дейности в училище. Събраните пари ще се използват за подкрепа на съучениците им сираци и полусираци.

Благотворителните инициативи на основното училище започнаха от началото на месец декември когато ученици посетиха Дома за стари хора "Венета Ботева" в старата столица. Своя поздрав към живущите в дома поднесоха мажоретките от основното училище, а учениците от ІVг клас, с ръководител Ивелина Стефанова, представиха спектакъла "Бог се роди, Коледо", който представя обичаите на Бъдни вечер и разказва за Рождество Христово в стихове и песни. Възрастните хора получиха картички, изработени от учениците от ІV а,б,в,г,д класове.

Част от празничния календар на ОУ „Бачо Киро" беше и дарителска акция "Дари и подари усмивка", насочена към децата от детската градина в с. Балван. В рамките на кампанията учениците събираха играчки, книжки и рисувателни пособия, с които зарадваха децата от социалният дом в село Балван. Инициативата бе на младите преподаватели Стефка Недева, Силвия Ганева и Нина Василева. Тържествата се организират с помощта на Училищното настоятелство при ОУ „Бачо Киро" които осигуряват празнична почерпка – торта за участниците в тържествата.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай