Цяло село се готви за рок фестивал

Цяло село се готви за рок фестивал | StandartNews.com

Рок музиката ще завладее разложкото село Елешница на 8 и 9 юли. Почти всички жители се стягат за голямото музикално събитие. Те ще посрещнат хиляди фенове на рока от курортите Разлог и Банско, както и от целия Пирински край. Ще дойдат и доста чужденци, които отдъхват по това време в региона.

Фестивалът ще се проведе за пета поредна година. Организацията хич не е лека, но всички заедно ще успеят да посрещнат подобаващо своите гости. Някои ремонтират домовете си, за да има къде да приютят туристите, други чистят селището, трети пък косят тревата в местността Степанови ливади, където ще направят безплатен къмпинг за рокаджиите. Целта е да има къде да се разположат туристи, които искат да нощуват в палатки или пък са с каравани. Малката Каварна, така наричат Елешница другоселците. За това заслугата е на десетки млади мъже от селото, които полагат огромни усилия, за да популяризират рок музиката.

Първата проява била в далечната 1988 година. После няколко пъти е прекъсвано събитието. За последно е възстановено през 2012 година. В двете вечери на фестивала младежки групи ще подгряват публиката. На 8 юли на сцената ще се качат рок бандите „DASS" от Гоце Делчев и „Nana & The Gang" от София. Втората фестивална вечер е за изпълненията на групите „Affection" от Казанлък и за „Гранулом" от София.

„Хиляди фенове идват на рок събитието. В първата редица са и почти всички англичани, които живеят в селото ни. Винаги се получава страхотен празник и за българи, и за чужденци, защото музиката не дели феновете по никакъв признак", твърди кметът на с. Елешница Сашо Мицин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай