Търново изпреварва Бразилия в салсата

Търново изпреварва Бразилия в салсата | StandartNews.com

Велико Търново. Седмица преди началото на световното по футбол в Бразилия, което ще бъде открито на 12 юни, столицата на латино музиката, която ще е неразделна част от мондиала, във Велико Търново си дават среща най-добрите школи по салса в страната.

Тридневен латино фестивал от 5 до 7 юни ще посрещне и танцьори от школите по салса в Гърция и Румъния. Фиестата се организира за втора година от денс център "Ун бесо". Инструкторките по танци Дарина, Ваня и Иглика събират отново хеновете на бразилските танци в "Ун бесо фиеста". Всички събития са напълно безплатни и ще се провеждат на откритата сцена край паметника на "Асеневци".

Десетте най-големи школи в България изпращат в търново най-добрите си танцьори за участие. Фестивалът ще бъде открит на 5 юни от 18,00 часа с уроци по салса. Вечерта от 20,00 часа на сцената край "Асеневци" ще свири "De Fuego Orchestra", групата в която всички музиканти са и танцьори. Детски карнавал, конкурс за рисунка,"Танцът през очите на децата" и хавайско парти за финал на купона са само част от забавленията организирани от салса обществото под Царевец. На 7 юни от 19,00 часа са демонстрациите по капоейра . Поканени са най-добрите капоейристи от София, Пловдив и Велико Търново, които ще представят така наречената "рода" с характерни танци и музика.

Латино фестът е в подкрепа на кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 г. Финансирането му се осъществява по програмата за подпомагане на проекти за култура и изкуство на общината в старата столица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай