Търговище търси път към Китай

Търговище  търси път към Китай | StandartNews.com

Бизнес форум между български и китайски фирми ще се организира през март в Търговище. Целта на форума е наши компании да се срещнат с представители на бизнеса и да обсъдят проекти за сътрудничество и износ на българска продукция към големия азиатски пазар. Това съобщи кметът на града доктор Дарин Димитров, след среща с китайския посланик, състояла се в началото на тази седмица в София.

Идеята Търговище да се отвори към Китай е провокирана от големия интерес на местната общност към азиатския колос. Близо 100 деца от града вече втора година учат китайски език под ръководството на преподаватели, изпратени в града от Пекин. Местни компании , от хранително вкусовата промишленост упорито търсят кадри с китайски език, с намерението да си отворят път страната на коприната, коментира доктор Димитров.

Кметската управа вече е потърсила помощ от консулството ни в Шанхай, за да се установи сътрудничество между общината и град в Китай. Търсим партньори за побратимяване, за да улесни местните предприемачи в усилията им да намерят нова пазарна ниша за стоките си, обясни кметът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай