Свлачище затвори главна улица в Неделино

Свлачище затвори главна улица в Неделино | StandartNews.com

Смолян. Над 4000 кубика свлечена земна маса затвори главна улица в град Неделино. Това съобщиха от Община Неделино, предаде „Фокус". Кметът на града Стоян Беширов обясни, че близо седмица улица „Напредък" е затворена. Свлачището се е активизирало след дъждовете през миналата седмица, уточни той.

Тази нощ са се свлекли още около 200-300 кубика земна маса на улицата. Отпуснатите пари от Междуведомствената комисия за възстановяване на щетите от бедствието през зимата не са достатъчни. Средствата не са достатъчни за извозване на земните маси, уточни кметът. Според него, най-малко 400 хил. лв. ще са необходими, за да се укрепи свлачището в района, което е поредното.

Близо 1500 жители на Неделино имат затруднен достъп до домовете заради свляклата се земна маса. Те са принудени да минават по 2 километра обходни маршрути, за да стигнат до жилищата си.
Заради свличането на земни маси е пропаднал стълб за високо напрежение в района. Ако не се укрепи скоро, може да тръгне и новият трафопост в района, съобщават от Община Неделино. Гражданска защита и други институции вече са уведомени за случая.

Ул. „Напредък" е една от двете главните в града. По другата „Александър Стамболийски", също се ремонтира, затова преминаването там е затруднено.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай