Сурва, сурва, весела, нов кмет си омесила...

Сурва, сурва, весела, нов кмет си омесила... | StandartNews.com

В първия работен ден от новата година добричкият градоначалник Йордан Йорданов и екипът му посрещнаха първолаци от Хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий" в Добрич, които ги сурвакаха за здраве.

"Сурва, сурва, весела, нов кмет си омесила
и сега е ред да втаса, за да стане чудничка погача
а си трябва, всеки знае, стара мая, не нови баения.
Затова поръчваме ти, кмете, извечните завети:
постъпки честни, мъдро слово
догодина да ти дойдем отново" - бяха пожеланията и наричанията на малкия сурвакар, който завърши обръщайки се към своите съученици с "Кажете дружина: "Да бъде!".

Малчуганите не пропуснаха да сурвакат и присъствалите на трандиционната кметска оперативка журналисти. От своя страна домакините почерпиха малките сурвакари с лакомства, като Йорданов им пожела да са винаги усмихнати и лъчезарни и носят доброто в себе си. Визитата на първолаците с класен ръководител Тодорка Ненова била продиктувана от интереса на хлапетата какво работи кмета. Децата сами задаваха въпроси на добричкият градоначалник и колегите му, като той им предаде урок по пряка демокрация, разяснявайки им как се става кмет. Кметският екип разведе малчуганите в общината и им показа знамето и герба на Добрич наред с националните флаг и герб и знамето на ЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай