Столична община започва озеленяване на града

Столична община започва озеленяване на града | StandartNews.com

През тази година продължава засаждането на дървета в града, както и в горски територии, собственост на общината. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община (СО). И уточниха, че на 260 дка горски територии ще бъдат засадени 12 000 дървета през тази година. Те ще са в землищата на с. Долни Богров на площ от 62.6 дка, на с. Горни Богров с площ от 14 дка, в кв. „Враждебна" с площ от 17 дка, в кв. „Челопечене" с площ от 6 дка, с. Бистрица с площ от 4 дка; с. Долни Пасарел с площ от 35 дка, в с. Горни Лозен с площ от 11 дка, с. Кривина с площ от 15 дка и други.

В горските площи ще се засаждат червен дъб и топола.

600 дървета по протежението на улици и булеварди ще бъдат засадени в града, допълват от СО. Предвижда се засаждане на кълбовиден шестил по ул. „Цар Симеон", ул."Граф Игнатиев", ул."Позитано", червен кестен по бул.„Ген. Н. Столетов", бул."Пенчо Славейков", ул."Нишава", бул."Рожен", бул."Джеймс Баучер", ул."Ангиста" и други.

Ясен ще се засажда по ул."Оборище" и бул."Дондуков", а червенолистен явор по ул."Любляна" и ул."Добротич".

В зелени площи, паркове и градини са засадени 560 хиляди пролетни цветя, от които 180 хиляди лалета, които вече цъфтят поради топлото време.

Стандарт Нюз припомня, че кампанията по пролетно почистване в София вече стартира. Тази година Кампанията по пролетното почистване се организира на три етапа:

-„Аз чистя и пазя моя квартал" от 04.04. - 10.04.2016 г. Предвижда се почистване на прилежащите територии към жилищни сгради, еднофамилни къщи, дворове, паркинги, държавни и общински учреждения, паркове, детски и спортни площадки, градинки, междублокови пространства, затревяване на свободни общински площи, както и засаждане на растителност.

- „Чиста и зелена София" от 11.04.- 17.04.2016 г. Предвижда се почистване и озеленяване на училищни дворове, детски заведения, територии около паметници, затревяване на свободни общински площи, засаждане на дървета, възстановяване на пейки.

- „Привлекателни и уютни места за отдих и туризъм" от 18.04. - 27.04.2016 г. Предвижда се почистване на територии около манастири, крайградски места и зони за отдих, озеленяване на свободни площи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай