Старият бряст поведе в конкурса „Европейско дърво на годината 2014”

Старият бряст поведе в конкурса „Европейско дърво на годината 2014” | StandartNews.com

Сливен. Старият бряст от Сливен поведе след първия ден на надпреварата за „Европейско дърво на годината 2014". Над 4100 души са дали гласа си до 12 часа на 02 февруари за вековното дърво, което е символ на града под сините камъни, показа проверка на „Стандарт".

Онлайн гласуването започна на 1 февруари и ще продължи до 28 февруари 2014 г., на интернет адрес: www.treeoftheyear.org. Засега на второ място е Огромна Дива круша от град Гьодьоньо в Унгария.

В конкурса се състезават дървета от България, Ирландия, Италия, Полша, Словакия, Уелс, Унгария, Франция, Чехия и Шотландия.

Община Сливен започна мащабна кампания в търсена на подкрепа за дървото-емблема на града. В понеделник кметът Кольо Милев ще гласува пред журналисти и ще призове за масов вот. „Кампанията е важна, но за мен е още по-важно хората да се обединят зад една обща кауза", заяви Кольо Милев.

От ГЕРБ Сливен официално призоваха своите членове и симпатизанти да гласуват за Стария бряст. Очаква се това да направят и други партии и организации. В кампанията се включват и много сливенци, които живеят в чужбина или други градове на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай