Спират с мрежи падащи камъни в Кресненското дефиле

Спират с мрежи падащи камъни в Кресненското дефиле | StandartNews.com

До края на април ще започне монтажът на високоякостни мрежи на два участъка от пътя София – Кулата в района на Кресненското дефиле. Целта е да се укрепи скалният откос и да се обезопаси пътният участък от падащи камъни. Проектът се финансира от аварийната програма на Агенция „Пътна инфраструктура", предвидените дейности са на стойност 837 хил. лв. без ДДС. За двата участъка има одобрен технически проект. Предстои изготвяне и съгласуване на проект за временна организация на движението.

След нейното въвеждане ще бъде извършено обрушване на скалните откоси и ще започне монтажът на високоякостните мрежи, който ще бъде изпълнен за 60 дни. Повишаването на пътната безопасност на главен път Е-79 е сред приоритетите на АПИ. На 1 април в района на Мурсалево започна монтажът на високоякостни мрежи. За осигуряване на безопасността на движението при извършване на строително-монтажните работи е въведена временна организация на движението.

Трафикът се осъществява в две ленти и се ограничава движението в крайната лява лента. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай