След близо 30 съдебни дела Разлог може да строи модерно депо

След близо 30 съдебни дела Разлог може да строи модерно депо | StandartNews.com

Община Разлог успя да спечели близо 30 съдебни дела, които няколко години спъваха изграждането на депо за битови отпадъци. И е готова да стартира строителството на важния за целия регион обект. Различни граждани и организации съдиха кметството за отчуждени земи, неспазени процедури, за опасността от замърсяване на района.

„Всички институции, които провериха заложените дейности по проекта и жалбите се произнесоха, че депото отговаря на всички екологични норми на Европейския съюз. Нормално е хората да са притеснени, имаше сериозна кампания срещу този обект. Нека бъдат спокойни, защото проектът е съобразен с всички екологични изисквания", заяви кметът на община Разлог Красимир Герчев. Той увери, че всичко е наред и проектът е на финалната права, за да започне неговата реализация. Чака се само последно одобрение от Министерството на околната среда и водите. Други пречки няма. „Важно е да няма повече отлагания, за да влезем в сроковете за въвеждане в експлоатация. Стойността на обекта е за над 8 милиона лева", каза още градоначалникът.

Над 60 000 души в четирите общини няма да имат проблем с отпадъците и тяхното третиране. Депото ще е напълно безопасно. Има оценка за въздействието върху околната среда, проектът е одобрен и не застрашава когото и да било, увери кметът Герчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай