Слагат 24 часов пост на КАТ на Хаинбоаз

Слагат 24 часов пост на КАТ на Хаинбоаз | StandartNews.com

Велико Търново. Полицаи ще дават 24-часови дежурства през зимния период в Прохода на Републиката, съобщи началникът на „Пътна полиция" към ОД на МВР-Велико Търново главен инспектор Николай Иванов. Катаджиите ще търсят и съдействие от Държавната автомобилна инспекция за ограничаване движението на неизправните тежки автомобили.

Причината е, че глобата за износени гуми е до 50 лева, а за липса на вериги 20 лева, което не плашело шофьорите и те си плащали глобите и карали.

„През територията на България се пускат да преминават изключително неизправни тежкотоварни автомобили, които в други страни няма да влязат. Това е една от причините с тировете да стават толкова тежки произшествия. Много често техните водачи слагат веригите преди нашия пост и щом го преминат ги свалят. Когато пък и гумите им са износени и попаднат в заснежени участъци, настъпва ад", каза Николай Иванов.

Пътните полицаи започват масови проверки на светлини, чистачки и гуми на автомобилите. До 25 ноември освен коли ще се проверяват също велосипеди и каруци за изправни светлоотразители. Служители на МВР ще разпространяват дипляни и брошури в училищата и обществените организации.

Акция „Зима 2013" стартира полицията в цялата страна. Тя започва от днес и ще продължи до 25 ноември. На територията на област Велико Търново кампанията на органите на реда ще започне със специализирана полицейска операция, в която ще бъдат включени всички налични сили и средства, обещават органите на реда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай