Склад за хартия подпали магазини

Склад за хартия подпали магазини | StandartNews.com

Стара Загора. Склад за за изкупуване на вторични суровини, основно хартия и пластмаса, се подпали и унищожи и магазините под него.

Сигналът за възникналия пожар на бул. „Руски" е получен на тел. 112 малко след 19 ч. в четвъртък привечер, съобщиха от полицията. Веднага на мястото на инцидента са били изпратени четири екипа огнеборци, които след около час успяват да локализират пожара.

Загинали и пострадали няма, на са унищожени покривът и два магазина под склада - за пожарогасителна техника и магазин за металорежещи и измервателни инструменти. В склада са се съхранявали лесно запилими материали – хартия и пластмаса, и огънят бързо се е разгорял на площ около 300 кв. м и се прехвърлил върху съсъдните помещения. Кълба черен дим се стелеха в южната част на областния град около жп гарата и автогарата. От РИОСВ и успокоиха, че направените замервания ца чистота на въздуха в районо са показали, че няма замърсявана не атосферата.

Причините за пожара се изясняват, в петък сутринта бе направен повторен оглед на мястото, но всички хипотези все още са работни", каза щефът областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението" Стоян Колев в петък.

Според обитатели на съседните офиси обаче най-вероятно пожарът е тръгнал от късо съединение в остарялата елинсталацията, която не си знаела годините.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай