Събраха пари за адвокат на моряка Собаджиев

Събраха пари за адвокат на моряка Собаджиев | StandartNews.com

Варна. Внучката на капитан Светлозар Собаджиев –Никита изпя на сцената на Летния театър във Варна песента „Tomorrow" от филма „Ани" и просълзи цялата публика. В събота вечерта беше благотворителния концерт по подкрепа на българския моряк, който от две години и два месеца гние зад решетките на затвора „Ла Хоя „ в Панама, несправедливо обвинен за трафик на кока. В концерта участваха рокзвездите Васко Кръпката, Валди, Ива Иванова, група „Фанданго", Славина Калканджиева и госпъл хорът при НУИ „Добри Христов".

Само от билети са събрани 3829 лева и 1300 щатски долара. Много варненци са купували по 5 и 6 билета, каза с благодарност към тях дъщерята Лора Собаджиева. Всички плакаха –артистите и водещият спектакъла актьорът Пламен Георгиев и цялата публика. Дарител, поискал да остане неназован, пуснал в кутията за помощи -1000 щатски долара. Анонимна дама пък дала своята лепта от 200 щатски долара.

По-голяма част от сумата, необходима за адвокатската защита на кап. Собаджиев, е осигурена, но кампанията по набиране на средства продължава, каза за „Стандарт" кап. Димитър Димитров, председател на Асоциацията на морските капитани у нас. По време на предизборния маратон големите политически партии са дали близо 7000 лева, но те също запазват мълчание за дарителския си акт. 4

40 000 $ искат адвокатите на кап. Собаджиев, който за първи път се изправя пред съда в град Копен на 28 май от 14 часа местно време, за да докаже своята невинност и да види така очакваната свобода.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай