С водосвет откриха нов саниран блок в Благоевград

С водосвет откриха нов саниран блок в Благоевград | StandartNews.com

Откриха с водосвет блок №20 на улица „Цар Иван Шишман" в Благоевград, който бе обновен по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Християнският ритуал бе отслужен от отец Петър от благоевградския храм „Успение Богородично". Тържеството организираха живеещите в блока в знак на благодарност към ръководството и екипа на общината. На церемонията присъстваха заместник-кметът по строителство и сигурност инж. Янко Янков и председателят на общинския съвет Радослав Тасков.

„Изключително сме доволни, че нашият блок стана част от програмата. Резултатите вече са налице, а ефектът от тях се усеща - чисто, подредено, уютно. Искам да пожелая на своите съседи много дълги години да се радват на това бижу", каза домоуправителката Иванова. Заместник-кметът Янков благодари от свое име и от името на кмета Атанас Камбитов за бързата организация и доверието от страна на живеещите в блока. „С реализирането на програмата ние виждаме един променен облик, един променен град. Тук е мястото да кажа, че предстои завършването на нови 51 блока. Желая ви от все сърце да ползвате обновените си домове със здраве", каза той.

Благоевград е на първо място по сключени договори по Националната програма за енергийна ефективност за многофамилни жилищни сгради. Освен ползите за хората, с изпълнението й се решава и проблемът с визията на кварталите. Община Благоевград инициира по идея на граждани и „Урок по история", като на част от санираните блокове са изобразени национални герои, за да се почетте делото им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай