Ромски лидери искат кмета на Галиче да бъде отстранен

Ромски лидери искат кмета на Галиче да бъде отстранен | StandartNews.com

Ценко Чоков пък сплоти българите и циганите в селото с три фолк певици на Цветница

Враца. Депутатът Александър Методиев, по известен като Бат Сали, иска отстраняването на кмета на Галиче Ценко Чоков. През тази седмица той ще постави ребром въпроса на вътрешния министър Цветлин Йовчев. Ще му отправи и питане за мерките, които той взема за спокойствието в размирнато село и ще настоява да се отнеме разрешителното за оръжие на Чоков и целия му арсенал. Лидерът на Националния център за развитие на ромите в България Петко Асенов пък ще сезира главния прокурор Сотир Цацаров за напрежението в Галиче. Той ще поиска спешна проверка на сигналите за нарушаване на правата на човека от кмета.

Двамата ромски водачи пристигнали в Галиче в събота по повод ескалацията на напрежението между циганите и кмета. Те се срещнали с недоволните от управника в едно от барчетата на циганската махала. Това разкри Кристин Касъмов, който е председател на младежкото движение на ДПС в региона и е син на най-върлия политически опонент на кмета – Мехти Касъмов. Хората от квартала разказали на Методиев и Асенов за побоя, който отнесъл 20-годишния Милен от сина на кмета Мартин и негов приятел. Това насилие, според тях, изпуснало духа от бутилката.

На Цветница пък Ценко Чоков показал, че не дели местните хора на цигани и роми.

По повод именния ден на съпругата си Цветелина той поканил на богата трапеза във вилаета си цялото село. А за доброто настроение на електората осигурил три фолк певици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай