Проверяват кой загради Кабакум

Проверяват кой  загради Кабакум | StandartNews.com

Варна. Концесионер или наемател на любимия на варненци плаж Кабакум загради част от плажната ивица и спря свободния достъп до пясъка, морето и местните търговски павилиони. Бели ленти са опънати като почти 40-метрова ограда и никой не може да припари. Загражденията са на "Кабакум-Север" и започват от табелата, на която пише "Свободна зона".

Летовници биха първи тревога, че не могат да минат през лентите на пясъка и трябва да се промушват през задния вход на заведението "Морски дракон", където има складирани железа, а оттам минава и канализацията. Плажът е изключителна държавна собственост и заграждането му за частни нужди и недопустимо, каза областният управител Иван Великов, който изпрати проверка на място, но посочи, че контролът върху незаконни заграждения е на общината и на РДНСК.

От регионалното министерство са пуснали писмо до кмета на Варна Иван Портних за проверка на случая "Кабакум-Север" след подадения сигнал за поставени заграждения и бетонни колове и тенти. Още преди да дойде писмото, сме изпратили двама специалисти от "Строителен контрол", обясни за "Стандарт" Николай Няголов, шеф на общинската дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай