Преглед на регионалния печат

Преглед на регионалния печат | StandartNews.com

ВИДИН

„За всекиго по нещо интересно". Така е озаглавено интервюто със заместник-кмета на Видин Борислава Борисова в днешния брой на вестник „Видин". Казаното се отнася за проявите, посветени на духовния празник на града – Димитровден. Те започнаха още в събота с димитровденско математическо състезание и рали „Вида" и продължават до 26 октомври.

Изненадата за самия ден е концерт на Васил Найденов и кулинарна изложба с димитровденски ястия. Заместник-кметът се извинява на видинчани за разкопаните улици заради обновлението на водния цикъл и дава дума, че до началото на пролетта през 2015 те вече ще бъдат ремонтирани.

Изгражда се нова автогара, четем в дописка в боря. Тя ще има модерна визия и ще предлага удобства за пътуване, каквито в града вече няма от 15 години. Международни експерти ще нищят трагедията в Горни Лом е друга новина от броя. Вестникът представя версията на главния прокурор Сотир Цацаров, че инцидентът в завода за боеприпаси е „умишлена небрежност". В природо-математическата гимназия във Видин устроили тържествено посрещане на световната шампионка по самбо Цветелина Цветанова, която завоювала четвърта титла за девойки до 20 години на световно състезание в Южна Корея преди дни, разказва вестникът.

Пенсионерският клуб „Мадона" в Белоградчик чества 35 години от създаването си – в момента той поддържа връзки с 18 клуба в страната и с 3 – в Сърбия, на 23 октомври във Видин се открива национална художествена изложба – „Пейзаж – 2014", на 23 и 24 октомври във Видин ще се състои международна научна конферениця, посветена на стопанския и културния живот във Видинско и Тимошко през 17 – 20 век, съобщава още вестник „Видин".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай