Представиха официално сайта Komotini.bg в Кърджали

Представиха официално сайта Komotini.bg в Кърджали | StandartNews.com

Кърджали. Гръцкият град Комотини вече има сайт на български език - Komotini.bg. Днес официално онлайн платформата бе представена в Кърджали. В сайта са включени данни както за музеи и културно –исторически забележителности, така и за плажове, хотелски комплекси и ресторанти. Всеки обект е обозначен на карта с JPS адрес и може да бъде намерен с едно кликване. Идеята е градът да се превърне в предпочитана туристическа дестинация за българите.

Дневно сайтът се посещава от над 500 потребители, като 90% от тях са българи. Създателите Ставрос Фанфарис и Теодорис Бардзакас обясниха, че са били провокирани от големия интерес към плажовете на Бяло море след отварянето на ГКПП"Маказа-Нимфея". Двамата предприемчиви гърци започнали работа по сайта през февруари т. г. в тясно сътрудничество с гръцката издателска група „О,Хронос".

Комотини е един многокултурен град, представляващ мозайка от етноси и религии. Населението му е изключително многоезиково за своята големина и се състои от местни гърци, потомци на бежанците от Мала Азия и Източна Тракия, гръцки малцинства и потомци на арменските бежанци, разказва сайта, който непрекъснато се обновява.

Градът разполага с Областен народен театър, модерен Дворец на музиката и 10 музея. Комотини е седалище на две местни търговски камари- Камарата на занаятите и Камарата на промишлеността и търговията, както и на Икономическата камара на Гърция клон Тракия.

Гръцките журналисти бяха поздравени от кмета на Кърджали Хасан Азис, който подчерта, че сайтът е направен навреме, а голямото му предимство е, че е на български език. Той изрази надежда, че в скоро време ще има подобни сайтове с информация за други дестинации - Ксанти, Солун, остров Тасос и други туристически дестинации в Гърция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай