Правят ново разписание за транспорта в Перник

Правят ново разписание за транспорта в Перник | StandartNews.com

Нови разписания за автобусите по градските и междуградските линии ще се прави в Перник. За това са се споразумели кметът на общината Вяра Церовска и превозвачи. Специално назначена комисия ще изготви линеен график. В него ще бъде посочено на всяка една спирка в колко часа трябва да бъде определеният автобус. На началната спирка в центъра на града и на последната на изхода от Перник ще бъдат монтирани специални часовници, които ще бъдат дарени от транспортна фирма.

Срещата с превозвачите беше заради множеството сигнали за нередовни курсове, нарушения и оплаквания от граждани и кметове на населени места. Пътуващи от Перник за работа в София се оплакват системно, че чакат по спиките повече от час и често пътуват като правостоящи.

„В момента община Перник прави обследване. До месец ще бъдат поставени камери в града и контролът ще се затегне. Ще прекратим договора на всяка фирма, която нарушава графика и извършва нерегламентиран превоз ", заяви кметът Церовска. Превозвачите се похвалиха с подновени атопарковете. „Почти по всички линии се движат автобуси на метан, има и на дизелово гориво, които са добър екологичен клас", заявиха те по време на срещата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай