По-знаещи служители в община Гърмен

По-знаещи служители в община Гърмен | StandartNews.com

Приключи изпълнението на проект „Прогрес чрез обучения на служителите на община Гърмен". Той се финансира по ОП „Административен капацитет" и е на стойност 97 292,50 лева. Срокът на изпълнението му бе 1 година – от 21 август 2014 г. до същата дата тази година. Заключителната пресконференция ще се проведе в четвъртък /13 август/ от 11,00 часа в заседателната зала на общината.

Основната цел на проекта бе повишаване на квалификацията и уменията на чиновниците за по-ефективно и пълноценно използване на наличния човешки ресурс. Това стана чрез провеждане на серия от обучителни курсове. Най-важно е подобряването на работата на общинската администрация за реализиране на ефективни политики, качествено обслужване на гражданите и бизнеса и създаване на условия за устойчив икономически растеж и заетост.

Всички дейности по проекта бяха реализирани успешно и са постигнати заложените резултати, увериха от община Гърмен. Обучени са петима служители по тема „Презентационни умения. MS POWER POINT" в Института за публична администрация. Проведени са индивидуални специализирани обучения за общинските служители за придобиване на специфични умения.

Обученията за развиване на ключови компетентности бяха 7. а в тях участваха 115 служители на общината. „С този проект ще се усъвършенства работата на общинска администрация. След приключването на проекта общината ще извършва по-качествено своята дейност», заяви кметът на Гърмен Минка Капитанова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай