Положиха Галилеева клетва във Висшето по агробизнес в Кърджали

Положиха Галилеева клетва във Висшето по агробизнес в Кърджали | StandartNews.com

Кърджали. Абсолвенти от Висшето училище по агробизнес в Кърджали положиха Галилеева клетва и получиха своите дипломи. Реализацията на завършилите е добра. За шест години във ВУЗ-а са се дипломирали над 1000 души по специалностите „Счетоводство и одит", „Финанси и банково дело", „Стопанство и банково дело". „Една от най -предпочитаните е „Управление на общини и области", която подготвя кадри за местното самоуправление", коментира заместник-ректорът проф. д-р Васко Василев.

108 магистри и 158 бакалаври заявиха, че ще проявят висока мотивация, за да докажат, че са достойни възпитаници на учебното заведение.„В Кърджали се оформя едно стабилно ядро от нуждаещи се от знания, а не само за дипломи", каза още проф. Василев. Той уточни, че от 2007 година таксите не са се променяли и са останали 460 лева.

Заедно с висшето образование във ВУЗ-а са развили и друго направление за придобиване на професия. По съвместен проект с Дирекция „Бюро по труда" Кърджали 40 души са получили квалификация за ресторантьор, готвач,барман-сервитьор, които са особено търсени в сектор туризъм.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай