Почистиха 60 нерегламентирани сметища

Почистиха 60 нерегламентирани сметища  | StandartNews.com

1, 5 тона животински кости и над 150 чувала битови и промишлени отпадъци събраха служителите на Областна администрация Кърджали, Държавно ловно стопанство „Женда", Областна дирекция „Земеделие" и Агенцията по храните, които се включиха в кампанията на bTV "Да изчистим България заедно".

Боклуците бяха събрани в горски участъци на територията на община Черноочене по пътя Кърджали – Пловдив, а в разчистването им взеха участие близо 90 души от четирите държавни институции. За няколко часа доброволците успяха да ликвидират няколко незаконни сметища, пълни с разнородни отпадъци .Натъкнаха се на захвърлени кучешки трупове и змийски гнезда. В района на село Комунига областният управител Илия Илиев и директорът на ДЛС „Женда" инж. Николай Янчев се присъединиха към премахването на камара от животински кости.

Там се наложи ветеринарите да ползват специална екипировка и защитни маски за събиране на останките от кланична дейност. В съседство бяха събрани и 60 чувала и 20 кашона с боклуци от бита. По същото време директорът на ОД „Земеделие" Йорданка Гочева, зам. -директорът на ДЛС „Женда" Борислав Янгьозов и екипи на двете служби чистиха в землището на село Даскалово, където напълниха още 70 чувала. Всички събрани отпадъци бяха извозени със сметосъбираща кола до депото край Вишеград, а животинските кости бяха натоварени на специално осигурена екарисажна кола от Варна.

В рамките на деня в област Кърджали са почистени 60 нерегламентирани сметища, а броят на доброволците надхвърли 1 500.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай