Почина жената, която бе нахапана от питбули

Почина жената, която бе нахапана от питбули | StandartNews.com

Русе. Почина жената, която бе нахапана жестоко от два питбула в русенското село Червена вода. Това съобщи БГНЕС. 86-годишната Димитрина Георгиева бе с множество наранявания по тялото и въпреки леченитое не е успяла да се пребори за живота си.

Районната прокуратура-Русе продължава разследването за извършено престъпление по член 325 в от НК. Това съобщи говорителят прокурор Радослав Батанов. И уточни, че разследването се води срещу лелята на собственика на кучетата, защото тя се е грижела за кучетата в момента на инцидента.

"Тъй като пострадалото лице е починало, е назначена съдебно медицинска експертиза, която да установи дали смъртта е настъпила вследствие на причинените по-рано травматични увреждания по тялото. След събиране на достатъчно доказателства за вината на лицето в извършване на престъплението, ще бъде повдигнато евентуално обвинение по чл. 325 в, ал.2 от НК , като тази разпоредба на закона предвижда наказание лишаване от свобода до 5 години и глоба до 10 000 лв.", обясни прокурор Батанов, цитиран от БГНЕС.

Възрастната жена бе нападната от двете кучета на 29 март по обед. Жената тропала по вратата на съседите, на които отивала на гости. Цезар и Клеопатра се раздразнили от шума и прескочили оградата. Димитрина вдигнала бастуна да се защити, но кучетата я нахапали жестоко. Само лелята на собственика на животните и двама души от съседен строеж й се притекли на помощ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай