Павлова затвори пътя Хасково-Кърджали

Павлова затвори пътя Хасково-Кърджали | StandartNews.com

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова разпореди да бъде затворен пътя Хасково-Кърджали до пълното му разчистване. Тя пристигна в Кърджали, за да инспектира пътната мрежа след обилния снеговалеж.

Състоянието на пътните артерии е крайно незадоволително и ще бъде потърсена отговорност от снегопочистващите фирми, каза Павлова пред медии. И уточни, че е възможно да се стигне и до разтрогване на договори. На път за Кърджали министър Павлова се е разминала с три снегорина, закъсали в преспите. В момента тя заседава с членовете на Кризисния щаб при областния управител.

Обстановката в област Кърджали остава изключително тежка заради обилния снеговалеж. Втори ден регионът е в бедствено положение. 380 населени места са без ток. Продължава разчистването на пътищата от републиканската мрежа. Вече е проходим пътят Момчилград – Крумовград, както и отсечката Крумовград-Студен кладенец.

Пътят Кърджали – Асеновград остава затворен. Снегорини чистят трасето за Ардино, което се очертава като най-критичната точка. Пътят Хасково-Кърджали е отворен за леки автомобили и товарни без ремаркета и полуремаркета. 36 са авариралите далекопроводи в областите Кърджали, Хасково и Смолян. 10 екипа от различни краища на страната са изпратени да помагат за отстраняване на щетите по електропреносната мрежа в региона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай