Първанов: АБВ подкрепя кадърните кметове

Първанов: АБВ подкрепя кадърните кметове | StandartNews.com

Партия АБВ подкрепя кадърните кметове, независимо от коя партия са, обяви в Монтана лидерът на АБВ Георги Първанов. Местните избори не са идеологически, затова влизаме в шарени коалиции, някои от които дори изглеждат нелогични. Ще се борим за успешните кметове, а след това ще работим за решаването на проблемите на хората в управлението.

Първанов обясни по същия начин и влизането на партията му във властта. Вместо да седим на последния ред в парламента и да дюдюкаме срещу всяко решение, ние решихме да влияем върху действията на управляващите. По-добре във властта, отколкото извън нея.

В миналото подкрепях сегашния кмет на Монтана Златко Живков, но през последните години в общината се забелязва застой, рутинно управление. Хората напускат града, талантливите студенти не се връщат в града. Монтана се нуждае от динамично развитие, затова АБВ застава зад кандидат кмета на ГЕРБ Дилян Димитров.

Само в три общини на област Монтана АБВ издига сови кандидати за кметове. В Брусарци – Деми Димитров, във Вършец – Благовест Христов и в Бойчиновци – Тодор Тодоров. В останалите общини подкрепя кандидати на ГЕРБ, БСП и други партии.

Георги Първанов положи цветя пред паметника на септемврийци в центъра на Монтана по повод 92-та годишнина от избухването на бунта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай