Палев се срещна с кмета на Благоевград заради Американския

Палев се срещна с кмета на Благоевград заради Американския  | StandartNews.com

Благоевград. Областният управител на Пиринския край Муса Палев прие в кабинета си в понеделник кмета на Благоевград Атанас Камбитов.

Губернаторът успя да влезе безпрепятствено в сградата, след като нямаше представители на протестиращите срещу неговото назначение. Двамата управници обсъдиха казуса с Американския университет в областния център. Преди време общинските съветници гласуваха за безвъзмездното отдаване на бившия партиен дом на висшето училище. Решението обаче бе върнато от предишния губернатор Костадин Хаджигаев. Мотивът му бе, че АУБ е частен, няма съфинансиране от държавна институция, затова трябва да плаща наем.

"Не можем да си позволим да загубим Американския университет, който е единствен на Балканите. Става въпрос за хиляди студенти, които харчат парите си тук. Вярвам, че нашите юристи ще решат проблема", сподели Муса Палев.

Той прие и директора на ОД МВР – Благоевград комисар Георги Костов.Те говориха за проблемите с осигуряването на обществен ред в региона. Следващата седмица губернаторът ще свика Областния съвет по сигурността, за да се разискват актуални въпроси в различните населени места.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай